Pomoc niematerialna i rzeczowa:

Fundacja ma zapewnioną obsługę prawną, obsługę strony internetowej oraz tłumaczenie tekstów, dokumentów oraz korespondencji na język angielski i holenderski.

Pilnie potrzebujemy: -informacji na temat dostępnych źródeł finansowania ze środków krajowych i unijnych wraz z fachową pomocą w wypełnieniu i złożeniu niezbędnej do ich uzyskania dokumentacji. Finansowanie dotyczy w pierwszym rzędzie stworzenia i wyposażenia obiektów i infrastruktury, ale także działań z zakresu, rehabilitacji i terapii oraz aktywizacji zawodowej osób niepełnosprawnych oraz kształcenia pozaszkolnego młodzieży i projektów ukierunkowanych na integrację lokalnej społeczności ze środowiskiem osób niepełnosprawnych oraz edukowania o problematyce tego środowiska.
Poszukujemy również wykonawców projektu Domu Opieki oraz Ośrodka Rehabilitacyjnego, który uwzględniać będzie obowiązujące Unijne normy i stosowane standardy. Związane z tym jest wykonanie pełnego kosztorysu realizacji obiektów, a następnie znalezienie wykonawcy. Na etapie budowy i wyposażania obiektów bardzo użyteczne będą darowizny rzeczowe związane z potrzebnymi materiałami budowlanymi oraz elementami wyposażenia.

Lista obecnie potrzebnej pomocy niematerialnej i rzeczowej znajduje się forum.
Jeżeli chcesz zaoferować pomoc skorzystaj z formularza kontaktowego.